APA



Dupa aer, apa este cel mai important element pentru viata. Apa nu numai ca ajuta la functionarea optima a organismului si la mentinerea sanatatii, dar are si o serie de proprietati miraculoase in ceea ce priveste ingrijirea corporala.
                          Echilibrarea organismului cu... apă
Apa echilibrează şi optimizează funcţiile organismului.
Scăderea pH-ului duce la tulburări imunitare.
Menţinerea organismului într-o stare bună de alcalinitate activează limfocitele responsabile cu întărirea imunităţii. Apa din organism are un rol deosebit în procesele de digestie, respiraţie şi circulaţie. Ea este, de fapt, un excelent diluant, dizolvând substanţele organice şi anorganice. Fără apă, substanţele reziduale ale organismului ne-ar intoxica, pentru că nu ar putea fi eliminate. Prin faptul că ajută la eliminarea toxinelor, se poate spune că apa influenţează creşterea rezistenţei organismului, echilibrând şi optimizând funcţiile sale.
Organismul purificat de toxine îşi poate folosi energia în alte scopuri, cum ar fi pentru echilibrarea imunităţii sau pentru regenerarea celulară sau tisulară. Detoxifierea organismului ajută şi ficatul, filtrarea substanţelor fiind uşurată, realizându-se o protecţie mai mare a lui şi înlăturând oboseala.
Protecţia ficatului, ajutorul dat rinichilor prin eliminarea substanţelor dăunătoare şi curăţarea colonului sânt de un real ajutor, determinând o circulaţie sanguină mai bună, o respiraţie mai bună şi, în final, creşterea randamentul fizic şi intelectual şi eliminarea stresului. Pe lângă rolul de curăţitor al organismului, apa are şi un rol reglator, fiind suportul fiecărei funcţii a organismului. Mulţi dintre noi nu consumăm suficiente lichide sau cele pe care le consumăm nu sânt de calitate (cafea, cola, alcool). În felul acesta, organismul se obişnuieşte cu o cantitate insuficienta de apă şi nu apare senzaţia de sete, în timp producându-se o deshidratare cronică.
Un consum insuficient de apă determină depunerea grăsimilor, slăbirea tonusului muscular, scăderea randamentului digestiei, scăderea randamentului funcţionarii tuturor organelor şi creşterea sensibilităţii articulaţiilor datorită toxinelor ce se acumulează în corp. În general, fără mâncare se poate trăi circa 60 de zile, dar fără apă, numai câteva zile.

Stiai ca 70% din greutatea corpului nostru inseamna doar apa? Apa este folosita de celule, organe si tesuturi pentru a regla temperatura corpului, dar si pentru a ajuta organismul sa-si indeplineasca principalele functii: digestie, circulatie, excretie. Deoarece corpul nostru pierde apa prin respiratie, transpiratie si digestie, este important sa-l rehidratam cu ajutorul fluidelor si al alimentelor care contin apa.

Am fost obisnuiti ca trebuie sa bem opt pahare de apa pe zi. Cu toate acestea, femeile insarcinate si cele care alapteaza trebuie sa consume mai mult de atat.

Multi spun ca nu beau apa pentru ca se "umfla". Nu este adevarat, ba din contra, aceasta reduce balonarea.

Se ştie că, cea mai bună apă este apa de izvor, dar de cele mai multe ori nu o putem procura. Aşa că, ne îndreptăm spre consumul apei plate.


Reduce stresul
In orice situatie stresanta si obositoare este de ajuns sa mergi la baie si sa iti stropesti fata cu putina apa rece pentru a te simti instantaneu mai relaxat. Apa rece ajuta la reglarea temperaturii corpului, incetineste bataile inimii si astfel reduce anxietatea.


Face parul sa straluceasca
Ce femeie nu doreste sa aiba un par stralucitor, cu un aspect sanatos? O solutie eficienta este ca dupa ce iti speli parul sa-l clatesti cu apa rece. Astfel, porii firului de par se vor inchide si acesta va deveni mai matasos si va reflecta mai bine lumina.


Imbunatateste circulatia
Alternarea apei reci cu cea calda, sub dus, este buna si pentru activarea circulatiei sangelui in organism. Apa calda va creste circulatia la nivelul pielii, iar cea rece va face ca organele interne sa primeasca mai mult sange pentru a le mentine calde. 






           Iata cele mai bune momente cand  trebuie  sa  bem  apa :

  • Un pahar de apa baut imediat dupa trezire ajuta la activarea organelor interne si la curatarea corpului de toxine acumulate peste noapte.



  • Un pahar de apa cu 30 de minute inainte de masa ajuta digestia.



  • Un pahar de apa inainte de dus ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la eliminarea de substante daunatoare prin porii pielii.



  • Un pahar de apa baut intre mese reduce senzatia de foame si hidrateaza corpul.Un pahar de apa consumat inaintea unei intalniri importante relaxeaza si calmeaza psihicul.



  • Un pahar de apa inainte de culcare ajuta la evitarea unui atac de cord sau atac celebral.
















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

COMBINAREA CORECTA A ALIMENTELOR

NECTAR DE MACESE RAW

LAPTE DE NUCI ROMANESTI