LAPTE DE NUCI ROMANESTI


INGREDIENTE :
- o cana miez de nuca
- 1-2 linguri miere
- 3 cani apa

PREPARARE :
Punem miezul de nuca la inmuiat cateva ore sau peste noapte ca sa iasa gustul amar al nucilor, apoi le scurgem de apa si o aruncam. Incal zim cele 3 cani de apa si le adaugam in blender impreuna cu mierea si nucile. Mixam bine ,apoi cu ajutorul unui tifon strecuram laptele. Pulpa ramasa o folosim la diferite retete. 

VA DORESC : POFTA BUNA !

Comentarii

  1. Ciao,

    Felicitari pentru blog. L-am descoperit ieri si vreau sa fac si eu cateva bunatati. Am o intrebare...ce blender folosesti pt a face laptele vegetal si nu numai? Eu am unul de 600W, dar peste tot am citit ca trebuie unul de 1000-1200W.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ,Azaria !blenderul tau este bun ,numai ca eu pentru prepararea laptelui si nu numai, te sfatuiesc sa pui mai intai nucile si doar o cana de apa ,mixezi bine si apoi adaugi restul de apa. Diferenta este ca cel de 1000-1200W mixeaza mai repede alimentele si nu le infierbanta ceea ce face sa isi pastreze nutrientii. In schimb cu unul mai mic trebuie sa mixam alimentele mai mult timp si se infierbanta ceea ce face sa-si piarda din nutrienti. Ligia Pop explica foarte bine aceasta. Eu cand am inceput cu aceste alimente foloseam un blender de 300W si unul de mana de 600W ,dar acum am cumparat unul de 1000W pe care astept nerabdatoare sa-l probez. Multumesc !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

COMBINAREA CORECTA A ALIMENTELOR

NECTAR DE MACESE RAW