TORTILLA


INGREDIENTE:
- 6 cartofi 
- o ceapa  
- 3 catei usturoi
- 2 linguri in macinat
- 6 linguri ulei de masline
- sare
- 2 linguri fulgi de drojdie inactivi
-  oregano,  cimbru
- o lingurita tumerinc



PREPARARE:
Curatam cartofii, ii spalam si apoi ii taiem feliute subtiri. Ii punem in tigaie impreuna cu un praf de sare 4 linguri ulei si 1/3 cana apa. Acoperim tigaia si ii lasam la foc potrivit sa se inabuseasca. Intre timp amestecam inul cu 6 linguri de apa si il lasam deoparte. Cand sunt cartofii aproape gata ,punem deasupra ceapa si usturoiul tocate marunt ,acoperim si lasam sa se inmoaie 5 min. Dupa 5 min. amestecam incet sa nu se sfarame tare cartofii si mai lasam 5-7 min. apoi oprim focul . Amestecam apoi cartofii cu compozitia din in , in care am adaugat fulgii de drojdie si condimentele . Punem din nou compozitia in tigaie ,o intindem bine si  intepam cu furculita din loc in loc pentru a se  coace  bine. Intoarcem si pe partea cealalta cu ajutorul unei farfurii umede si din nou intepam cu furculita. apoi mai intoarcem inca o data pe ambele parti pana se rumeneste usor. Este foarte important ca sa lasam focul incet pentru a se coace bine tortilla.  Servim calda alaturi de o salata  .   



VA DORESC : POFTA BUNA!


Comentarii

  1. ce bine mi-a picat reteta ta, ca nu stiam ce sa mai fac ...te-am visat noaptea trecuta, locuiai pe aici prin zona si veneam pe la tine ...

    RăspundețiȘtergere
  2. :) ma bucur ca ti-a picat bine . :) te mai astept pe la mine ! :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

COMBINAREA CORECTA A ALIMENTELOR

NECTAR DE MACESE RAW

LAPTE DE NUCI ROMANESTI