CONOPIDA RAW ( POPCORN RAW )





Spre surprinderea mea ,conopida cruda e foarte gustoasa !!! Am probat aceasta reteta si am ramas incantata de gustul ei ! Reteta originala  aici .


INGREDIENTE:
- conopida cruda 
- 3 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece
- sare roz de himalaya dupa gust
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri fulgi de drojdie inactiva

PREPARARE:
Spalam conopida si o desfacem in buchetele mici ( cantitatea de conopida este cea din poza, adica o conopida foarte mica sau  o bucata dintr-o conopida mare) . Presaram sarea ,adaugam uleiul , zeama de lamaie si fulgii de drojdie. Amestecam si sevim . Noi am servit alaturi de pateu de avocado si a fost foarte gustos. 

VA DORESC : POFTA BUNA !



DESPRE  CONOPIDA :

Conopida este o sursa bogata de vitamine (C, grupul B, E), minerale (potasiu, calciu, magneziu) si fibre alimentare.

Pentru ca are un continut crescut de potasiu (320 mg/100 g), aceasta leguma este benefica pentru sistemul cardiovascular. Potasiul joaca un rol foarte important in functionarea muschilor si, implicit, a celui cardiac, activitatea lui fiind normalizata de acest mineral. 

Conopida contine fibre solubile care mentin constante glicemia si colesterolul.

Conopida nu ar trebui sa lipseasca din dieta celor care sufera de sindromul intestinului iritabil, artrita reumatoida, colite si boala Crohn. Anumite substante active continute de conopida imbunatatesc activitatea ficatului, ducand la eliminarea toxinelor si purificand sangele. 

Leguma este o sursa buna de carbohidrati, proteine si fibre. In plus, are si acizi grasi omega 3, benefici creierului, toate acestea venind la pachet cu un continut relativ mic de calorii .



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

COMBINAREA CORECTA A ALIMENTELOR

NECTAR DE MACESE RAW

LAPTE DE NUCI ROMANESTI