MAIONEZA VEGANA


MAIONEZA VEGANA CU CAJU
Ador aceasta maioneza pt textura si gustul ei . Si ceea ce ma incanta si mai mult este ca o pot folosi la diferite retete . Poate fi folosita la salata de boeuf, salata de telina , salata de ghebe , salata de conopida ,se poate servi alaturi de o ciorba , cu burgheri vegetali sau in diferite combinatii care va vin in minte .


INGREDIENTE:
- un cartof  fiert ( un cartof potrivit ca marime)
- 20 g nuca caju
- 1/2 cana apa
- zeama de la jumatate de lamaie
- 100 ml ulei de masline extra virgin sau ulei de floarea soarelui presat la rece
- sare neiodata dupa gust 


PREPARARE:
Mixam in blender toate ingredientele pana o obtinem maioneza fina si cremoasa . Daca mai este nevoie mai adaugam putina apa . Se poate adauga ceapa verde si marar verde prospete si se serveste pe paine cu diverse feluri de mancare . 


  VA DORESC : POFTA  BUNA !

Comentarii

  1. Dana, arata extraordinar de bine!!! As incerca si eu sa o fac ca sa inlocuiesc maioneza obisnuita! cred ca e foarte gustoasa! revin cu impresii ;)!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Probeaz-o sa vezi cum ti se pare. Astept impresiile !

    RăspundețiȘtergere
  3. Am facut astazi maioneza!!! inlocuieste de mii de ori mai bine maioneza de ou!!!! si asta miroase frumos :))!!! eu am folosit-o la salata de telina!!! a iesit perfecta!

    RăspundețiȘtergere
  4. http://ro.wikipedia.org/wiki/Caju
    Aici gasesti putina informatie despre caju. Sunt niste nuci cremoase care se folosesc la diferite deserturi sau alte preparate precum aceasta maioneza. Nu este neaparat sa le pui in aceasta reteta. eu le-am adaugat pt a da o consistenta cremoasa maionezei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cea mai gustoasa maioneza vegetala din cate am incercat pana acum! Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu placere ! ma bucur ca a-ti probat-o si mai mult ma bucur ca va placut !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

COMBINAREA CORECTA A ALIMENTELOR

NECTAR DE MACESE RAW

LAPTE DE NUCI ROMANESTI